Oudheusden Pensioen & Planning

Financieel Advies voor de DGA en Zelfstandig Ondernemer


Wim OudheusdenNa enkele jaren werkzaam te zijn geweest bij een accountant en een grote Nederlandse bank, kwam Wim in 1978 te werken bij een financieel adviesbureau. Dit zou hij vervolgens in 1980 overnemen  en gedurende 30 jaar voortzetten. In die jaren was zijn werkterrein breed: alle vormen van financiële advisering (hypotheken, levensverzekeringen, pensioenen en belastingaangiften) behoorden tot zijn werkterrein.

Toen hij in 2008 koos voor een provisievrije werkwijze (dus uitsluitend tegen uurtarief en vaste vergoeding voor bepaalde werkzaamheden), ontstond ook de noodzaak een andere doelgroep te vinden. Een samenwerking met een middelgroot accountantskantoor (HLB Schippers) mondde uit in een dienstverband, gedurende welk hij in contact kwam met het MKB en zijn eigenaren-ondernemers, de directeuren grootaandeelhouders (dga’s). Vervolgens bracht een overname door BDO hem in de positie van senior manager van BDO Pensioenconsultants BV, waarin hij een jaar medeverantwoordelijk was voor het opzetten van een pensioenafdeling.

Zijn sterke voorkeur voor het face-to-face advieswerk onder dga’s bracht hem toch weer terug in het zelfstandig ondernemerschap, waarin hij de ruimte had voor een holistischer aanpak van de financiële vraagstukken; immers alleen wanneer men kennis heeft van héél de klant, kan men hem goed advies geven.

Wim Oudheusden studeerde af als fiscaal jurist aan de Universiteit van Amsterdam, gevolgd door een postacademische opleiding Master in Financial Planning.